Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО
Здравје и убавина

11.01.2017, 13:42

Бабини совети за во кујната

Зачините држете ги на суво место и на провев и подалеку од другите продукти. Солта ќе остане сува, ненавлажнета ако во неа се додадат неколку зрна ориз.

Компирите мора така да се стават за да може од сите страни, па и одоздола да добиваат воздух. За тоа се добри дрвените гајби. Еднаш во месецот компирите мора да се прегледаат и расипаните да се фрлат. 'Ркулците што се појавуваат на нив мора да се отстранат само пред варењето.
Лебот и производите од брашно чувајте ги на овој начин: лебот, ако не го држите во дрвена кутија, чувајте го во земјен сад со исечената страна надолу. Притоа садот често плакнете го со топла вода. Сувите резанки, макароните и другите тестенини чувајте ги во платнени вреќички или оние од хартија. Вреќичките ставете ги да висат на суво и место со провев.
Остатокот парчиња од сирење покријте ги со тенџере или уште подобро со стаклен ѕвон, а поголемите парчиња завиткајте ги во чиста крпа натопена во пиво и исцедена. Сувото сирење нема целосно да се исуши кога ќе го чувате меѓу сол.


Текстот е прочитан 3254 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

56-ти ден „За заедничка Македонија“: Да ја зачуваме нашата земја, во име на заветот на нашите предци (ФОТО)
Веќе 56 дена како граѓаните на Македонија го изразуваат својот револт пора...
Принцезата од Тајланд во посета на Македонија (Фото)
Принцезата од Тајланд, Маха Чакри Сириндорн, на покана на сопругата на пре...
ИЗЛОГ
Брод
Пишува Лејла САБИТ - Има најубав поглед на свет......

Во Франкфурт ќе се појави шестата генерација на "поло"
Септемврискиот Саем на автомобили во Франкфурт ќе му послужи на "Фолскваге...
"Пежо" ја одбележа титулата во женското рели со "208 блек едишн"
Одбележувајќи го освојувањето на титулата во ФИА рели шампионатот за жени,...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter