Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

10.01.2017, 13:44

Време е за готвење

Печурки во бело вино

Потребно:

500 г шампињони
1 чаша бело вино
1 китка магдонос
1 главица кромид
1 лажица масло
2 лажици брашно
100 мл вода
1/2 лажичка кари
сол

Приготвување: исчистените шампињони исечете ги на тенки ливчиња. Во маслото пропржете го ситно сечканиот кромид, па додадете ги ситно сечканиот магдонос и печурките. Смесата динстајте ја со повремено додавање на виното. При крај печурките посипете ги со брашното во кое сте го додале карито, измешајте го сето тоа, по потреба додадете млака вода, посолете го сосот и послужете го.


Текстот е прочитан 2448 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

56-ти ден „За заедничка Македонија“: Да ја зачуваме нашата земја, во име на заветот на нашите предци (ФОТО)
Веќе 56 дена како граѓаните на Македонија го изразуваат својот револт пора...
Принцезата од Тајланд во посета на Македонија (Фото)
Принцезата од Тајланд, Маха Чакри Сириндорн, на покана на сопругата на пре...
ИЗЛОГ
Брод
Пишува Лејла САБИТ - Има најубав поглед на свет......

Во Франкфурт ќе се појави шестата генерација на "поло"
Септемврискиот Саем на автомобили во Франкфурт ќе му послужи на "Фолскваге...
"Пежо" ја одбележа титулата во женското рели со "208 блек едишн"
Одбележувајќи го освојувањето на титулата во ФИА рели шампионатот за жени,...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    
Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter