Македонија Црна хроника Култура Живот Спорт Свет Скопје Здравје и убавина АВТОМОБИЛИ
Архива
БАРАЈ:
ОД
ДО

17.01.2017, 13:44

Време е за готвење

Супа од наут и од праз

Потребно:

5 страка праз
300 г наут (од конзерва)
1 компир
сол
црн пипер
1 лажица маслиново масло
1 лажица путер
2 чешниња лук
1 л вода
рендан пармезан

Приготвување: празот преполовете го по должина, добро измијте го и исечете го на тенки полукругови. Во маслото и путерот пржете ги празот и истолчениот лук. Сето тоа посолете го и динстајте го додека празот не омекне. Додадете го компирот излупен и исечен на коцкички, па кога и тој ќе омекне, сето тоа прелијте го со 750 мл вода. По 10-тина минути додадете го и исцедениот наут и остатокот од водата. Сето тоа зачинете го со црн пипер. Пред да ја послужите супата, посипете ја со рендан пармезан.


Текстот е прочитан 968 пати.
#

Електронско издание на Вест

Кликни за претплата

ФОТО ГАЛЕРИИ
„За заедничка Македонија“ кон СДСМ: Откажете се и не гласајте за тирански претседател на Собрание (Фото)
Граѓаните дел од граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ кои веќ...
ИЗЛОГ
Убавина
Пишува Лејла САБИТ - Вистинска. Лажна. Природна. Вештачка......

"Порше" има профит од 16 000 евра од секое возило
Германскиот производител на спортски автомобили, во просек, има профит од ...
"Ауди" во јули ќе го открие новиот "А8"
Четвртата генерација на суперлимузината на "Ауди" ќе биде претставена на 1...
"Фиат фулбек крос": пикап наменет за младата публика
"Фиат" на Саемот во Женева ја претстави крос-верзијата на својот пикап мод...

ОТВОРЕНО ЗА АУТИЗМОТ

 
    

Потпечени палачинки
Приготвување: пржените палачинки наредете ги во тавче. Ситно исечкајте ја ...
Site Meter